Afscheid Ria
Door: Bonne en Hilly
Blijf op de hoogte en volg Hilly-Bonne
13 Augustus 2009 | Bangladesh, Dhaka
Vrijdagavond zijn we nog naar de Italiaan geweest en lekker gegeten en de kleermaker is nog geweest om de kleding door te passen. Hij beloofde de kleding zaterdagavond om 22.00 uur! in de Dutchclub te brengen en hij was er precies op tijd (dat is hier onvoorstelbaar). Zaterdag hebben we het (bij jullie al bekende) boottochtje gedaan. Bonne’s collega was ook mee met zijn Thaise vriendin en een collega van Pieter met vrouw en kinderen en Bokul met zijn vrouw (want het was het afscheidsfeestje van Ria). Het was heerlijk weer en we hebben 2 keer muurvast aan de grond gezeten. Dan moet je dat voor je zien, zo’n ventje van 40 kilo hangt aan de vaarboom, nu je begrijpt wel dan gebeurd er helemaal niets, dus toen hebben wij ons gewicht maar in de strijd gegooid. Het water was op veel plaatsen nog erg ondiep en dat komt omdat er voor de tijd van het jaar te weinig regen is gevallen (ik vind het heel veel). We zijn om half 10 vertrokken en waren om 16.00 uur weer aan wal, dus we hebben de dag meegepikt. Ria heeft veel gefilmd (als haar batterij niet leeg was).
‘s Avonds natuurlijk afscheid in de Dutchclub, waar Ria erg van de drankjes genoot en het moeilijk vond iedereen gedag te zeggen. De kleermaker kwam keurig op tijd en de kleding viel erg in de smaak. Zondagmorgen vertrokken we 8.00 uur richting vliegveld en wat schetst onze verbazing, beneden in de garage stond Ria haar “eigen” riksjaman te wachten en had een stickervel met roosjes voor haar gekocht. Heel lief als je weet dat deze jongens heel weinig geld te besteden hebben. De vlucht van Ria was keurig op tijd en donderdag moet ze weer gewoon aan het werk.
Maandag was de houseboy net de deur uit toen ik telefoon kreeg, hij zei “It’s Bokul I can not go up en down” ik begreep niet direct wat hij bedoelde, tot ik zag dat de stroom er weer af was. Hij zat dus vast in de lift en de alarmknop deed het niet. Ik heb snel de huismeester gehaald en natuurlijk komen ze dan met 5! man sterk en met een bezweet kopje kwam Bokul naar buiten, want het was vreselijk warm in de lift.
Dinsdag met Jeroen zijn Thaise vriendin te winkelen geweest, zij vertrekt vrijdag weer en moest (natuurlijk) nog heel veel kopen. Het was gezellig en ze heeft onderweg zelfs nog Thai gegeten.
Woensdagavond hadden we een feestje i.v.m. de aanstelling van de nieuwe ambassadeur. Ik heb gezellig even met zijn vrouw gesproken (ze is Deense en spreekt accentloos Nederlands) en ze zijn vanuit Ethiopië gekomen, wat 3 jaar hun basis was en dan is Bangladesh toch weer een hele verandering. Donderdagmiddag 17.00 uur vliegen we naar Maleisië. We moeten weer even het land uit, voor ons 3 maandelijkse stempel in het paspoort. Dus dan maar verplicht 4 dagen op vakantie (oh, wat erg). Onze belevenissen daar vertellen we jullie volgende week. Nog bedankt voor jullie leuke reacties, vaak kunnen we niet direct antwoorden i.v.m. elektriciteitsproblemen (alles went).
Groetjes uit Dhaka en tot mails.
13 Augustus 2009 - 06:07
Ria:
erg leuk om over mijn eigen afscheid te lezen. En we hebben weer een aantal identieke foto's op het weblog! Wat is het pak mooi geworden.Veel plezier in Kuala Lumpur en hartelijke groeten vanuit Zwolle(ook voor de "bankmensen"uit Sneek) Liefs,
Ria -
13 Augustus 2009 - 07:35
Mina Reinigert:
Hoi Hilly,
Mens het lijkt wel een staatsiefoto waar jij op staat met je nieuwe kleren. De ambassadrice zelf??? Hartstikke leuk!!!
Geniet er maar lekker van.
Mina. -
13 Augustus 2009 - 08:54
Tietje :
Wat ben je mooi in je paarse pak ,en dat voor 4euries.we wensen je veel plezier op je 4daagse vakantie, je had weer een leuk verslag en ik kijk uit naar de volgende van je korte trip. groetjes en tot mails xxxxx -
13 Augustus 2009 - 10:58
Annie:
Hallo daar
Wat hebben jullie daar een vervelend leven zeg de ene naar de andere uitnodiging voor een feestje super.Zal eerst wel weer even wennen zijn zonder Ria gelukkig is ze weer heelhuids in Nederland.Ben benieuwd naar jullie Maleisie vakantie Andrea gaat in Oktober 3 weken met een vriendin er naar toe.Nog even over het statie portret mens wat zie je er goed uit.Hier ook alles weer in het gareel na de Sneekweek is ook altijd een hele sportprestatie de terrasjes(oude vat)de feestjes en snackfood hi hi.
Nu veel plezier in Maleisie
groetjes uit Sneek -
14 Augustus 2009 - 12:10
Heiko,anneke&marco:
Het lijkt me voor Ria ook behoorlijk wennen om weer naar Nederland terug te gaan. Ze lijkt al zo helemaal ingeburgerd!
Wel een unieke ervaring!
Wat een prachtige kleding, het staat je geweldig!
Een hele fijne vakantie en we kijken uit naar de volgende belevenissen.
Groetjes uit 't Zandt. -
18 Augustus 2009 - 06:49
Trea:
hoi
he bah!!moeten jullie op vakantie voor een stempel ben blij dat ik vandaag weer mag werken na 3 weken vakantie -
31 Augustus 2009 - 08:07
Boukeline:
Mar wer bedankt foar de leuke ferslachjes, wat stiest der kreas op yn dyn moaie pak, liket it sa of bist ôffallen, sjocht der goed ut.