WEERSVERWACHTING….REGEN!
Door: Hilly
Blijf op de hoogte en volg Hilly-Bonne
23 November 2012 | Oman, Masqat
Wij zijn heerlijk naar het zwembad geweest, waar het personeel alles klaar zette voor een bruiloft en er zou daar om 19.00 uur gegeten worden met 50 man. Dit is in Oman DE maand voor trouwen en geboortes, bij dit hotel de 2e in 3 dagen. Ook valt op dat er veel hoogzwangere buiken en 2 a 3 weken oude baby’s op de arm van de vader (showtime) aan het winkelen zijn.
Zondag is hier een drama geschiedt, onze afwasmachine is stuk! Alam de hulp vindt het schitterend, want hij is er van overtuigd dat met de kwast, beter en sneller is. Voor hem is de afwasmachine een concurrent die hem het werk uit handen neemt. Bij Bonne op het werk heeft hij verschillende elektriciens gevraagd, maar zij wisten niet wat een afwasmachine was. Tot zich eentje aanbood die er wel eens van had gehoord. Toen Bonne hem opgehaald had en hij de machine zag, vroeg hij hoe oud deze was en liet het toch liever door de winkel doen, omdat het nog in de garantie viel. Volgende week komt er iemand langs, we zijn benieuwd.
Wat jullie natuurlijk niet verwachten, is dat Sint Nicolaas ook de kinderen in Oman niet is vergeten. Sint kwam met zijn Pieten aan bij het “Shelldorp” in een rubberboot en alle Nederlandse kinderen (en volwassenen) waren uitgenodigd. Ook was er een soort vrijmarkt georganiseerd, waar uit Nederland geïmporteerde pepernoten, speculaas en chocoladeletters te koop waren. Wij zullen vanavond toch onze schoen maar even opzetten, je weet het nooit.
Groetjes en “Zie de zon schijnt door de bomen”.
23 November 2012 - 17:55
Suzanne:
Wat kom ik straks in een vertrouwde wereld terecht: Friezen, regen, Sinterklaas en Starbucks!
Gelukkig is de andere cultuur en taal er ook nog!
Tot gauw,
Suzanne
24 November 2012 - 15:20
Henk Dijk:
En Bonne beweerde dat de sint niet meer bestaat.
Groetjes Henk.
24 November 2012 - 18:23
Jannie:
Je zou sint nicolaas om een regenmeter kunnen vragen?