Onze trip naar Maleisië.
Door: Hilly en Bonne
Blijf op de hoogte en volg Hilly-Bonne
20 Augustus 2009 | Bangladesh, Dhaka
De volgende dag hebben we natuurlijk de toeristische attracties bezocht. Als eerste de Petronas Twin Towers (ja hier staan ze nog) met 451,9 meter het hoogste gebouw van de wereld. Adembenemend en binnen al de dure merkkleding zaken, zoals Gucci, Prada en de vele (mij niet) bekende merken. Heel veel dure tassen, schoenen en kleding. Heel mooi om een keer te beleven, maar de prijzen (in tegenstelling tot Bangladesh) nodigen niet uit om te kopen. Na hier een terrasje gepakt te hebben zijn we naar een soort Euromast geweest (Kuala Lumpur Tower) geweest, deze is 421 meter hoog en wij zijn naar boven geweest en de lift is in 56! seconden bovenin en de oren slaan je dicht. Een geweldig uitzicht over de stad. Het heeft een ronddraaiend restaurant en dient ook als zendtoren. Terwijl wij een hapje aten zaten de apen naast ons, dus elite gezelschap. ‘s Avonds zijn we naar Chinatown geweest en daar lijkt het wel Sneekweek, zoveel (vooral toeristen) mensen op de been. Het werd ons aangeraden na 20.00 uur want dan is alles prachtig (lees kitscherig) verlicht. Het is allemaal (namaak) schoeisel, T-shirts, Dvd’s, horloges en souvenirs. Maar de sfeer is gezellig, met veel straatmuzikanten.
De volgende dag hebben we aan beweging gedaan. Het doel was de grotten van Kuala Lumpur, niet wetende dat we een trap moesten beklimmen van 272 !!!! treden, maar het was echt de moeite waard, ook hier een schitterend uitzicht en binnen in de grot de beroemde (volgens de inwoners) Batu Caves Hindi Tempel. Veel Hindoes beklommen de trap om in de tempel een zwarte stip op het voorhoofd en witte kalk in hun haar gesmeerd te krijgen. Ik sprak zelfs met een stelletje de met een tweeling op de arm van 4 maanden naar boven gingen. Dat is pas topsport. Hier heel veel apen en ik heb er zelfs een slang om de nek gehad, dat voelt net als een koude tuinslang. ‘s Avonds de Centrale Markt bezocht met veel kunstschilders, straattekenaars en prullaria. Ook nog even naar Chinatown gelopen want daar hadden we heerlijk Chinees (hoe kan het ook anders) en met stokjes gegeten en met die straatmuzikanten is het ook heel gezellig.
We hebben heel erg genoten en de foto’s geven jullie ook vast een indruk van de stad. Woensdag is Evelien geweest (die was hier op vakantie in de groep van de Sundarbanreis) en wilde graag wat kleding laten maken. Nu dat is gelukt, eerst om stof weggeweest en toen veel laten maken. Bokul had voor ons gekookt en dat viel bij haar erg in de smaak. Van Bonne's chauffeur kregen we een trouwkaart, omdat zijn zoon ging trouwen en de tijd die erop stond was prachtig. Het begon 1 minuut over half 2, nu moet je weten dat ze in Bangladesh eigenlijk nooit op tijd zijn is deze minuut helemaal niet belangrijk. Wij waren verhinderd, omdat we in Kuala Lumpur zaten. Voor Bangla's is het heel belangrijk dat er blanken op de bruiloft zijn, dat geeft hun aanzien.
Woensdagavond kwamen 3 man sterk om 21.30 uur een nieuwe wc-pot plaatsen, dat zijn hier hele gewone tijden, maar wij zijn er nog niet echt aan gewend.
Tot mails en groetjes uit Dhaka.
20 Augustus 2009 - 11:36
Tietje :
Hoi Hill, dat was een gezellige trip, wat een luxe dat jij dat allemaal meemaakt,je kan straks wel een boek schrijven als je weer in Nieuwolda woont, ik ben je eerste afnemer ik vind je verhalen zo leuk helemaal goed.De foto's zijn weer prachtig, doe de groetjes aan Bonne en tot mails .liefs P& T uit DAAM.xxx -
20 Augustus 2009 - 12:52
Alie Van Der Linde:
Hoi Bonne en Hilly
Geweldig wat een belevenis moet dat voor jullie zijn.
Harstikke leuk verslag.
Hilly er is een talent verloren gegaan aan jouw als schrijfster.
Bedankt en doe de groeten aan Bonne.
Delfzijl 14.50 uur.
Groetjes van Alie -
20 Augustus 2009 - 13:01
Heiko,anneke&marco:
Wat een prachtige foto's!
Je durft wel met zo'n slang om je nek!
Grappig dat ze die treden genummerd hebben; het stimuleert wel.
Groetjes uit tropisch
't Zandt met ca. 35 graden! -
20 Augustus 2009 - 13:09
Haydée:
Zo mooie reis in een ook zo mooi en aparte omgeving, prachtige foto's en weer zoals vanouds mooi verteld door jou, en je zegt tbv v.d. verplichte uitreis na elke drie maanden, maar jullie genieten er elke keer weer van. Het is jullie gegunt. Groetjes aan jou en Bonne en tot horens. -
20 Augustus 2009 - 13:53
Ria V:
Wat ben jij toch een bofkont dat je dit allemaal mag meemaken.Je verslag is weer geweldig en ondersteund met mooie foto's.Het is hier bloedheet vandaag 32 gr
groetjes van ons voor jullie alle twee uit Delfzijl
PS:Zaterdag begint Delfsail het word weer geweldig -
20 Augustus 2009 - 14:58
Anja:
Hoi Hilly en Bonne,
Tja ik kan me weer bij de rest aansluiten.
Mooi verslag en prachtige foto`s.
Was die tijger echt? of stond dat op een poster??
Ik ga voor geen goud die torens in.BBRRRR wat hoog.
Een slang om je nek voelt heel apart,hé??
Had ik in Sri Lanka maar die hadden geen giftanden meer deze wel???
Groetjes oet `t Woar. -
20 Augustus 2009 - 17:26
Rixt, Jeroen, Jurre:
Wat een grote slang zeg!
Wat zijn die gebouwen hoog!
Erg leuk om elke keer de verslagen de lezen.
Heb je mijn mail laatst nog ontvangen met foto's van jurre?
gr rixt -
22 Augustus 2009 - 13:56
Ria:
hallo hillie mooie verslag en foto,s wat een bof kont ben jij toch he hahahah nou ik ga gezellig met anita naar marco en delfzeil onveilig maken groetjes uit nieuwolda moi moi