Engels in actie
Door: Bonne en Hilly
Blijf op de hoogte en volg Hilly-Bonne
10 Juli 2009 | Bangladesh, Dhaka
Engels in actie
*Wat is Engels in actie
Engels in actie is een negen jaar durend programma ontworpen om de manier van onderwijzen van Engels aan kinderen, jonge mensen en volwassenen in Bangladesh te veranderen. Engels in actie is een initiatief van de Bengaalse overheid en wordt gefinancierd door de Britse overheid.
*Wat is het doel en nut
Het doel van Engels in actie is om bij te dragen aan de economische groei van Bangladesh door de Engelse taal als gereedschap aan te bieden voor een betere toegang tot de wereld economie. Het doel is om een duidelijke groei van het aantal mensen die in het Engels kunnen communiceren te verwezenlijken.
*Hoe zal het een verschil maken
Het verschil zal worden gemaakt door de toekomstige en bestaande werkende bevolking van het land te bereiken door een veranderde manier van lesgeven in het Engels aan lagere en voortgezette opleidingen en tegemoet te komen aan de behoeftes van specifieke groepen van volwassen leerlingen.
*Wat zal het doen
Zolang het programma duurt zal Engels in actie samenwerken met Bengaalse leraren om 25 miljoen kinderen in het lagere en voortgezette onderwijs te bereiken. De uitdaging zal zijn om innovatieve manieren om Engels te leren bij de verschillende bevolkingsgroepen te krijgen, inclusief boeken en aanvullende materialen en informatie en communicatie technieken
*Hoe zal het werken
Engels in opleiding is verwezenlijkt door een samenwerking tussen de Engelse en Bengaalse overheid. Een groep van drie internationale bedrijven bestaande uit de BBC, Arcadis en de Open Universiteit van Groot Brittannië en twee lokale partners werken nauw samen om het programma uit te voeren.
Voor technische ondersteuning en advies zal er een team klaar staan van nationale en internationale leraren, onderzoekers en materiaal ontwikkelaars. Het zal nauw samenwerken met de belanghebbenden van het programma en activiteiten in het veld uitvoeren.
Dit heb ik natuurlijk overgenomen uit een brochure (moest vertalen vanuit het Engels. pittig hoor!) van Pieter, maar nu zijn jullie even op de hoogte van zijn werkzaamheden.
Met Ria al even op stap geweest, boodschappen doen, natuurlijk in de riksja en gegeten en kennisgemaakt in de Dutchclub.
Als je hier voor het eerst bent is het verkeer voor je gevoel een chaos (veel toeteren en lawaai) en oversteken een kunst (de blik op oneindig en hopen dat ze remmen)
Groetjes van Bonne en Hilly en tot mails
10 Juli 2009 - 09:45
Willy:
Hallo daar,
wat gezellig dat Ria nu bij jullie is. Ik ken haar wel niet, maar heb ook met Scheffer gewerkt, weet je nog wel. Een hele belevens idd om zo alleen die lange reis te ondernemen, maar als je er dan ook eenmaal bent is alles weer goed natuurlijk! Ik hoop dat jullie heel veel leuke dingen mee maken, en wie weet, komen er ook eens een paar luitjes uit Sneek op visite!!! Veel plezier en oan't sjen! -
10 Juli 2009 - 15:35
RIA:
hallo leuk hoor nou hier was het lekker warm maar we hebben nu al een week regen we gaan vanavond naar nacht van winschoten en zijn woensdag naar groningen geweest muziek nick en simon jan smit de 3 j frans bauer en nog veel meer was bere gezellig nou heb ik je effe weer op de hoogte gebracht we horen weer doei doei
10 Juli 2009 - 19:42
Boukeline:
Leuk Hilly al dy ferslagjes, sa te lêzen hast it goed nei dyn sin dêr. In goeie tiid tawinske mei Ria, krekt as Willy kin ik har ek net, mar Scheffer ha we fansels hiel goed kinnen. k'ha lêsten ek noch mei Dieta praten, do gongst doe krekt werom nei Bangla Desh.
Groetjes. -
12 Juli 2009 - 11:56
ANJA:
Hallo Bonne en Hilly,
Wat leuk om wat van jullie te horen.
Jullie zitten daar prima als ik al die verslagen heb gelezen.
Ik kijk met plezier uit naar de volgende.
Hoe lang zijn jullie nog van plan daar te blijven ?
Is daar enige mededeling over te doen?
Hoe langer jullie blijven hoe meer verslagen wij nog onder ogen krijgen dus blijf daar nog maar een poos dan zie ik jullie verslagen met veel plezier tegemoet.
Een hartelijke groet vanuit het hoge noorden
`T Waar..............anja -
14 Juli 2009 - 20:17
Anita:
Hoi wat gezellig dat jullie een loge hebben.Weer prachtige vehalen van je hilly gr anita -
14 Juli 2009 - 20:20
Mina Reinigert:
Hoi Hilly,
Fijn, dat je ons weer op de hoogte houdt.Het is zeer duidelijk beschreven.
Nog tijd voor het bridgen?
We beginnen in september met een groep van 34.
In januari met een groep van 14. Dus je kunt nog aanschuiven.
We verwachten je rond Sinterklaas uiteraard wel weer terug. We kunnen de appeltaart niet missen!!!
Joop/Mina. -
15 Juli 2009 - 18:56
Margreet:
Hey vrienden! Leuk dit even van jou te lezen. Kwist niet dat Scheffer nog weer getrouwd is geweest.Hoop dat ze samen nog een goeie tijd hebben gehad. We zijn druk met vak.bestemming zoeken, t wordt geen Bangladesh. sorry. Je hoort nog wel wat het geworden is. Groeten en succes daar, Greet xxx -
23 Juli 2009 - 21:16
Alie (col,van Ria):
hallo daar,
ik heb Ria gevonden via de "waar ben ik site" , kan haar eigen site niet vinden, maar wil haar via deze weg de groeten doen en haar veel plezier toe wensen.
groeten van Alie ter Haar ( collega van Ria /AB de Twijn - Zwolle)