Aanloop problemen - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu Aanloop problemen - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu

Aanloop problemen

Door: Hilly en Bonne

Blijf op de hoogte en volg Hilly-Bonne

01 Januari 2012 | Oman, Masqat

Hoi thuisfront,
Eindelijk hebben we internet, het duurt hier even, maar dan heb je ook wat.
Woensdagnacht half 3 zijn wij aangekomen in Muscat, de warmste hoofdstad van de wereld.
Is op dit moment niets van te merken, overdag is het ongeveer 26 graden.
Sita heeft ons woensdag naar Hamburg gebracht, waar we opstapten. Omdat onze vlucht een half uur vertraging had, werd ons 8 minuten gegund om over te stappen, hardlopend (mijn specialiteit) met de handbagage stond het vliegtuig op ons te wachten.
Aangekomen in Muscat, misten we een koffer, die was dus niet met ons meegereisd.
Ladingen papieren invullen en om 4.15 uur onze tijd (Nederland 1.15) werden we door de chauffeur die ons opwachtte keurig naar ons hotel gebracht. Na 4 uurtjes slapen stond de auto al weer voor het hotel om ons naar en voorlopig appartement te brengen. We leven hier uit de koffer en het is een beetje kamperen.
We zitten boven een eettentje, met heerlijk eten, alleen de hele dag vreemde luchtjes.
Omdat het weekend hier op donderdag en vrijdag valt, waren alle instanties die wij nodig hadden gesloten.
We hadden ook geen internetaansluiting op Bonne’s werk want daar hadden de ratten aan de draden gevreten en nog geen nieuw telefoonnummer, dus eigenlijk onbereikbaar.
We gaan nog een paar dagen uittrekken om een appartement te zoeken en het wachten is nog steeds op de labourcard (verblijfsvergunning) daarmee kunnen we een bankrekening openen, ons rijbewijs omzetten in een Omanees en lid worden van de Dutchclub.
Maar we hebben geduld en genieten van het heerlijke weer……27 graden……

• 01 Januari 2012 - 09:04

Haydee Rodriguez:

Gelukkig nieuwjaar voor jullie beiden, wat een leuke foto's maar zoals altijd ook een toffe reisverslag, dat is jou Hilly altijd gelukt je kan het zo leuke overbrengen, ik heb genoten van dit verslag en kijk rijkhalzend uit naar de volgende.
    Verder wens ik jou en Bonne een goede tijd toe in Oman, dat alles naar wens kan verlopen.

Goretjes vanuit nat Delfzijl Haydée

• 01 Januari 2012 - 09:38

Ria:

Het is weer als vanouds:leuk om jullie belevenissen zo te volgen.
    Nogmaals een goede start in 2012 gewenst!
    Ria

• 01 Januari 2012 - 09:45

Sytze En Diete:

Happy New year Bonne en Hilly en nu meer geluk met alle omanse dingen,je moet maar zo denken,alle goede dingen komem langzaam,groetjes van ons.doei

• 01 Januari 2012 - 09:49

Anneke En Douwe:

Gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2012.
    Zo te zien is alles goed met jullie.
    De foto,s zien er weer mooi uit.
    De temperatuur is in ieder geval goed en het eten ziet er ook lekker uit.
    Daar zaten we nogal overin snappie.
    Verder alles goed hier Emily knapt al weer aardig op.
    En we eten de laatste oliebollen op.

Groetjes uit Snits.

Anneke en Douwe.

• 01 Januari 2012 - 10:52

Ria En Kees V:

Moi Hilly en Bonne

Allereerst wensen wij jullie een gelukkig en met veel gezondheid 2012 toe.
    Hier is alles goed, we zitten aan de koffie met oliebollen,hebben jullie ook
    nog vuurwerk gehad om 12 uur of doen ze daar niet aan,het was hier weer
    een hoop lawaai vannacht om 12 uur.
    Wij wensen jullie een fijne tijd toe in Oman en Bonne veel werk plezier en
    en geniet van het mooie weer,het is hier maar een natte wereld, veel regen.

Veel liefs en groetjes uit Delfzijl

• 01 Januari 2012 - 11:24

Willem En Alie:

Van ons eerst een heel gelukkig nieuwjaar. We hebben net de foto's bekeken en het lijkt allemaal prima.
    Een mooi reisverslag, hilly kan dat heel goed.
    Hier is ook alles bij het oude, veel vuurwerk op de Kleine belt.
    Veel succes met jullie en de groeten uit Delfzijl.

• 01 Januari 2012 - 11:35

Alie Van Der Linde:

Hoi Bonne en Hilly,

Allereerst wens ik jullie alle goeds voor 2012.
    De foto,s zijn niet te vergelijken bij het nuchtere natte Delfzijl op dit moment.
    Ik geniet iedere keer weer van jullie reisverslag, leuk om te horen hoe het jullie vergaat daar in het verre Oman.
    Veel werkplezier voor Bonne lijkt mij een behoorlijke uitdaging, maar jullie raken al aardig gewend aan het werken in het buitenland.
    Veel succes.

Hartelijke groeten van Alie.

• 01 Januari 2012 - 12:26

Mina Reinigert:

Hoi Bonne en Hilly,

Allereerst een fijn, gelukkig, gezond jaar 2012 toegewenst.
    Weer vreselijk leuk om reisverslagen en foto´s van jullie trip te zien.
    Hopelijk vinden jullie snel een appartement. Ook altijd fijn als de papierwinkel maar weer
    op orde is. Wij wensen jullie daar alle succes bij en het ga jullie goed in OMAN.

Joop/Mina.

• 01 Januari 2012 - 14:58

Johnny,Anita En Mel:

Hoi Bonne en Hilly,
    Ten eerste de beste wensen voor 2012.Wat is het weer leuk om jullie reisverslag weer te lezen en de foto,s zijn weer geweldig.Hier is het redelijk rustig verlopen met oud en nieuw.
    Groetjes Johnny Anita en Melanie.

• 01 Januari 2012 - 17:23

Jurjan,Ginette,Kids:

Mooi dat jullie online zijn. Dan kunnen wij jullie belevenissen weer volgen.
    Nog een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar voor jullie, ook namens Johannes en Geppie.
    Wij zullen jullie berichten uitprinten en aan hun laten lezen.

Groeten vanuit Vlagtwedde

• 01 Januari 2012 - 21:09

Gert:

Allereerst nog de beste wensen voor 2012
    Fijn dat jullie goed zijn aangekomen.
    Gelukkig hebben ze Heineken.
    Heb genoten van het foto verslag.
    Mag je daar ook viese mailtjes ontvangen?
    Hartelijke groet Gert en Jannie

• 01 Januari 2012 - 21:28

Cilia:

Ik wist niet dat het de warmste hoofdstad was!
    Maar in juli en augustus kun je je lol wel op dan is het ook smoor heet.
    Nog een voorspoedig 2012 voor jullie beide.

• 01 Januari 2012 - 22:32

Heiko,Anneke, Marco:

Allereerst wensen we jullie een Gelukkig Nieuwjaar.
    Wat leuk dat je al een verhaal hebt geplaatst compleet met foto's!
    We genieten er weer van!
    We wensen jullie een goede tijd in Oman en heel veel succes!
    Natuurlijk volgen we jullie verhalen.

Met de hartelijke groeten van
    Heiko, Anneke & Marco

• 02 Januari 2012 - 09:35

Ineke Visser:

Hé Bonne en Hilly
    Wij wensen jullie alle goeds voor het nieuwe jaar en we hopen dat het daar een heel mooi jaar wordt.
    Dat kerstdiner ziet er lekker uit, maar dat ontbijtbuffet lijkt wel heel erg leeg. Of waren jullie al langs geweest ?
    Hoe was de jaarwisseling daar ?
    Groetjes en wij blijven jullie volgen Klaas en Ineke

• 02 Januari 2012 - 16:18

Bas, Hilde En Kids:

Een heel gelukkig nieuwjaar voor jullie allebei.
    Leuk het verslag te lezen en mooie foto's.
    Een fijne tijd daar en tot snel.

• 02 Januari 2012 - 17:56

Boukeline:

Hoi Bonne en Hilly,
    Folle lok en seine yn't nije jier, leuk wer wat fan jimme te hearen.
    Sukses en meitsje der mar wat fan, jimme ha der yn elts gefal moai waar bij.

• 02 Januari 2012 - 19:42

Titia Engberts :

Gelukkig Nieuwjaar ...wij wensen jullie een mooi & gezond 2012 in jullie 2de huis !!
    Wij blijven jullie mailen in volgen !! spannend die mooie verhalen van jou Hilly !!
    groetjes xx

• 03 Januari 2012 - 14:34

Jeanette:

Alle goeds voor 2012!! Gelukkig weer in the air. Internet is wel fantastisch, ook al duurde het even.
    Een hele goeie tijd gewenst daar en ga ons nou niet steeds de ogen uitsteken met dat mooie weer want wij krijgen hier nog een heeeele mooie winter. Koud, sneeuw, zon, ijs, 11stedentocht, gladde wegen, gebroken heupen en noem maar op. Dat moeten jullie toch helaas allemaal missen!!!
    Groetjes Jeanette

• 05 Januari 2012 - 14:41

Margreet:

hey mensen, folle lok en seine ut Toppenhuzen!

Ben natuurlijk helemaal niet Friestalig dus nu maar weer in t Nederlands. Omanees ligt me ook niet zo.
    Heel veel succes daar en blijf lekker verslagen sturen; heerlijk om te lezen en een indruk van jullie leven daar te krijgen.
    Ik wens jullie het allerbeste en een dikke tuut.

Groetjes, M.