De papierenwinkel - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu De papierenwinkel - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu

De papierenwinkel

Door: Hilly en Bonne

Blijf op de hoogte en volg Hilly-Bonne

07 Januari 2012 | Oman, Masqat

Voor het visum zijn we een hele dag onder de pannen geweest in het ziekenhuis. Bloed afnemen, longfoto, in een buisje plassen en tot slot bij een arts, meten en zuchten.
Wij zijn beide goedgekeurd, het was daar enorm druk, heel veel jongens uit Bangladesh, die blijven hier 2 jaar werken; daarna 1 maand verlof.
De volgende dag het zoveelste appartement bekeken en we hebben nu eentje gevonden, je moet er ook een beetje een goed gevoel bij hebben.
Ook moesten we nog een simkaart voor internet, en dat werkt heel anders dan in Nederland, je moet een stick in de PC stoppen, dat werkt dus ……..meestal niet.
De eerste dag werkte de pc een kwartier en de volgende dag een half uur, dat schiet lekker op toch?
Verder vullen we de dagen op met Bonne aan het werk en ik winkelen. Want het hele huis moet ingericht en zo het nu lijkt krijgen we 1 januari de sleutel. Met z’n drietjes ( de chauffeur staat ook overal op de neus bij) hebben we meubels en keukenapparatuur uitgezocht . De rest zoek ik uit als Bonne werkt , er zijn hier hele grote zaken (net als Famila in Duitsland) waar alles is te krijgen. Vandaag moest Bonne weer langs het ziekenhuis voor een papier, niemand weet waarvoor het is, maar het hoort nu eenmaal zo. Oud en Nieuw hebben we vlakbij ons appartement gevierd in een Indiase club.
Met Indiase buikdanseressen en een flesje Heineken. Om 12 uur werden alle ballonnen die ze in de club hadden opgehangen geknapt, dat gaf een oorverdovend lawaai, daar komt nog bij dat ik (op de buikdanseressen na) de enige vrouw in de club was!!! Maar veel mannen hadden ook lange witte jurken aan, dus het viel niet op.
Tot mails vanuit het relaxte Oman.

• 07 Januari 2012 - 03:57

Mandy Van Veen:

Hoi Hilly en Bonne,

Een gelukkig,gezond en spannende nieuw jaar toegewenst!

Leuk om te lezen hoe het met jullie gaat in Oman. Wij zijn een jaar geleden in Oman op vakantie geweest. Volgens ons vooral buiten de stad was het erg mooi....dus er staan leuke dingen op jullie te wachten!

Groetjes uit een koud en erg vervuilde Peking!!

• 07 Januari 2012 - 09:30

Margolia Vd Meulen:

We zullen weer met plezier jullie belevenissen volgen. Hoorde al van Diet dat er plannen waren. Veel succes en plezier daar.
    Margolia

• 07 Januari 2012 - 11:01

Annie Kuijpers:

Wow het schiet lekker op bij jullie ahum,en vervelend dat je je tijd met winkelen door moet brengen,alhoewel die lol zal er ook wel snel af zijn.Dan dus een andere hobby zoeken.Tis weer leuk om je verslagen te lezen,maar dat heb je van anderen ook al begrepen.
    Groeten ût Snits

• 07 Januari 2012 - 11:15

Ypie Van Der Kooij:

Wat binne jimme wer in ein fuort!! Ik sjoch al wer ut nei jimme spannende ferhaelen. Ik lies krekt dat us keninginne ek dy kant ut komt Bin je noch net fan de Hollanders of. In protte sukses der foar Bonne en do Hilly genietsje mar fan alles. De foto's fiene wy ek super moai. Groetnis fanut Sibrandabuorren.

• 07 Januari 2012 - 11:49

Anita:

Wat fijn dat jullie een appartement hebben gevonden,kan je lekker de boel inrichten en heb je je eigen spulletjes.
    Hier is alles ok naar een paar stormdagen en overstromingen.
    Groetjes van uit Nieuwolda

• 07 Januari 2012 - 12:54

Petra En Ruud:

Hoi lieve Bonne & Hilly,

Een heel gelukkig, gezond en spetterend 2012 toegewenst!

Fijn om te horen dat alles goed gaat en om jullie reisverslagen te lezen!! Super dat de meest belangrijke dingen nu geregeld zijn, zoals een visum en een huis. Handig dat jullie onderburen koks zijn, hoef je vast niet te koken :-) En lux zeg een eigen chauffeur.
    We hopen dat jullie gauw je draai vinden en kijken uit naar het volgende reisverslag.

Nog bedankt voor de verjaardagskaart voor Anneloes ! Erg lief en attent (super dat jullie, met al het geregel daar, hier ook nog aan denken :-)).

Veel plezier daar!

Groetjes van Petra en Ruud en Anneloes

• 07 Januari 2012 - 13:19

Haydee Rodriguez:

De bureaucratie daar is dus uitgebreider dan hier, maar zo te lezen slaan jullie je gelukkig doorheen,
    is wens jullie het beste met de aankopen voor jullie neiuwe appartement, aan jou Hilly is dat wel toevertrouwd.
    Verder wens ik jullie alles goeds in dit nieuwe traject en dat jullie een goeie tijd tegemoet mogen gaan.
    Hier in Delfzijl gaat alles z'n gangetje de sluis deuren zijn uit voorzorg dicht geweest, wij hadden hier niet zoveel last van de regen als in Tolbert, Woltersum en andere gebieden er was flink wat dijkbewaking en sommige mensen zijn geevacueerd, maar het lijkt een beetje de goede kant op te
    gaan als het natuurlijk niet weer te veel gaat regenen.
    En in Oosternijk hebben ze daar dan weer te veel sneeuw sommige wegen waren even afgesloten ook de sommige pistes ook Frankrijk had te veel sneeuw. Sommige mensen moesten gisteren wachten om terug te kunnen keren, ik weet niet hoe het nu is heb nog geen nieuws hierover gezien vandaag.
    Zo daar ben je een beetje op de hoogte.
    De hartelijke groeten en tot horen, trouwens weer leuke foto's van jou, wist je wel welk broodje je uiteindelijke wilde. Haydée

• 07 Januari 2012 - 13:37

Willy Greidanus:

Jeetje Hilly en Bonne, wat leuk om jullie weer te volgen via deze site. Wat lekker dat je niet opviel tussen al die mannen met jurken!! Een heel gelukkig maar vooral gezond 2012 wensen we jullie nog toe. Enne... blijf schrijven zodat we een beetje op de hoogte van jullie leven daar blijven. Groetjes Willy

• 07 Januari 2012 - 14:40

Trea:

de snelheid is er een beetje uit bij mij denk ik hahahaha

• 07 Januari 2012 - 15:31

Meinte En Corrie:

Hoi Bonne en Hilly,
    De alderbêste winsken foar jimme yn Oman.
    De keningin wol ek sjen hoe as it dêre is, dat dy komt der oan.Genietsje mar goed fan alles wat jim
    meimeitsje ( útsein it wachtsjen) en hâld ús op 'e hichte.

Groetnisse,
    Meinte en Corrie

• 07 Januari 2012 - 15:43

Titia &Peter :

Hoi luitje daar in Oman ...leuk dat jullie nu een stekkie heb gevonden !!
    Dat geeft toch een rustig gevoel ...nu ken je alles mooi inrichten in jullie 2de huisje .
    Het is bij jullie lekker warm ,maar hier is het regen,storm en hagel brrrrrrrrr!!
    We kijken uit naar jullie volgende verslag en foto's .
    groetjes en een dikke tuut (kan ook al een beetje fries ) haha .xx

• 07 Januari 2012 - 15:44

Sita:

Jullie helemaal gezond??? Nou.....?? Is de geestelijke gesteldheid ook getest?? haha
    En jij had nog niet genoeg testjes gehad Hilly???
    Internet schiet dus lekker op!!! Elke dag een kwartiertje langer!!!
    Errug!!! De hele dag shoppen...... hihi jij kan je lol op!! Neem maar veel culinaire stops......

Oant volgende x fluterkes!

• 07 Januari 2012 - 18:12

Boukeline:

Ha wer in ferhaaltsje fan jimme altiten leuk om te lêzen, jimme meitsje wat mei mar je moatte je der mar oan oerjaan, geduld is een schone zaak. Mar it is wer wat oars dan heech wetter en hurde wyn.

gr. Boukeline en Gerrit

• 08 Januari 2012 - 11:04

Sytze En Diete:

Weer een nieuw nieuwtje maar nu via deze website.De kerstvacantie schiet aardig op en dan is alles weer van
    ouds,hier geen sneeuw alleen maar regen en hele harde wind maar hier geen schade gelukkig.We mailen wel weer nu tot het volgende nieuwtje groetjes van ons ut Snits.

• 08 Januari 2012 - 11:05

Sytze En Diete: