SOHAR - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu SOHAR - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu

SOHAR

Door: Hilly en Bonne

Blijf op de hoogte en volg Hilly-Bonne

04 Mei 2012 | Oman, Masqat

Afgelopen weekend zijn we richting het oosten langs de kust gegaan. Daar ligt een nieuwe, zeer bedrijvige haven waar de laatste jaren 12,5 miljard riyal (25 miljard euro) wordt geïnvesteerd. De haven is nu al ongeveer 4 keer de Eemshaven en in de directeur is een Rotterdammer omdat de haven van Rotterdam mede eigenaar is. De infrastructuur richting haven is geweldig aangelegd. Het is ook in die korte periode al bijna volgebouwd. Onderweg wilden we even een kopje koffie drinken en zagen een Omanees restaurant. De ober bracht ons naar een kamertje met allemaal kussens op de vloer. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij liever op een stoel zitten en zijn weer vertrokken. Er waren wel 20 van zulke “familiekamertjes”. Omdat het ook in Canada meivakantie was, kwam de 19 jarige dochter van onze Soedanese vriend voor een weekje over. Maar omdat haar vader het heel erg druk had met collega’s uit Italie, vroeg hij mij of ik een dagje met zijn dochter op stap wilde om met haar te winkelen. Imam, zoals zij heette studeert in Toronto (Canada) en wil net als haar vader bij de VN werken.
Imam heeft nog 3 zusjes en voor allemaal moest er natuurlijk iets gekocht worden, maar we zijn geslaagd en het was ook nog uitverkoop. 1 kopen + 1 gratis. Het was een hele gezellige dag en heel leuk om met haar te praten en haar gevoel bij het moslim zijn te horen.
Mizan de hulp heeft afgelopen dinsdag ( tussen de middag eet hij een broodje mee) voor het eerst een gehaktbal geproefd (het pak chocoladehagelslag heeft hij bijna leeg). Hij hield daarbij Bonne in de gaten en deed alle handelingen een paar tellen later. Eerst een stukje brood pakken, beetje boter erop dan de gehaktbal in schijfjes en dan op brood. De mosterd durfde hij niet aan, want dat kent hij niet. Ook vindt Mizan het geweldig om de afwas naar de afwasmachine te brengen, had hij nog nooit gezien!, maar omdat deze op de wasmachine staat, kan hij er niet bij. Daarom doet hij alleen de klep open en zet daar de afwas op.
Onze PC boy is weer even langs geweest, want er is weer een ander systeem voor het internet op de pc geïnstalleerd, het verbruikersbedrag wordt nu continue aangevuld i.p.v. elke maand laten opwaarderen en een hogere snelheid. Koninginnedag was er nog een vrijmarkt georganiseerd door de Nederlandse club, met vooral speelgoed.
Nog even dit, als het email adres @home.nl niet werkt dan kun je hillystienstra@gmail.com nog gebruiken.
Tot mails en groeten uit Muscat.

• 04 Mei 2012 - 16:40

Tom:

ik alweer eerste, vroeg me af of jullie ook nog werken met alles te bezichtigen, want daar hoor ik weinig over. volgende keer es? ga nu boodschappen doen. groeten van ons.

• 04 Mei 2012 - 16:40

Tom:

• 05 Mei 2012 - 09:22

Annie Kuijpers:

Hoi Hallo jeetje zoals jij ales omschrijft niet een vervelend leventje,beetje winkelen regelmatig een 5 sterren restaurant(nou ja) wie doet je wat.
    groeten uit Sneek

• 05 Mei 2012 - 18:44

Trea:

uiteraard weer een leuk verslag
    xxx

• 07 Juli 2012 - 18:51

HI:

Hello
    I saw your nice profile,and something motivated me to communicate with you,My Dear in your usual time may it pleases you to write me back in email address ( jenicaithamar@yahoo.com ) so that i can send you my pictures and also tell you more about myself.A friendship is the foundation build on other relative things to come.May God bless you as i wait impatiently to hear from you. Your lonely friend,
    jenica

( jenicaithamar@yahoo.com )

Hilly-Bonne

Dit maal zijn wij zijn gaan werken voor een lokale aannemer in Oman. Bonne heeft er een baan gekregen als "Operartions Manager" en geeft leiding aan circa 600 mensen. Dit aantal is sterk afhankelijk van het aantal projecten dat onderhanden is. Het leiding geven gaat gelukkig door middel van tussenpersonen zoals site engineers, foreman enz. Als directe staf functioneren wij binnen een groep van 40 man/vrouw.

Actief sinds 25 Nov. 2008