Bonne’s werk - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu Bonne’s werk - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu

Bonne’s werk

Door: Hilly en Bonne

Blijf op de hoogte en volg Hilly-Bonne

11 Mei 2012 | Oman, Masqat

Eerst even iets over het bedrijf zelf. Ene Mohammed Hamed Salem Al Ruzaiky (nu de directeur) heeft de Al Ruzaiky firma opgericht in 1977. Deze directeur (zijn naam is mij te lang) komt uit een welgestelde familie in Sohar, een plaats aan de oostkust van Oman. Na zijn studie in Egypte en Irak te hebben afgerond, beproefde hij zijn geluk d.m.v. een handelsonderneming. Het bedrijf deed in het begin alleen handel met India en Afrika met hun eigen schepen. Vanuit dat begin heeft het bedrijf zijn vleugels uitgeslagen om verschillende werkzaamheden te bedrijven. Onder het moederbedrijf zijn diverse andere bedrijven werkzaam zoals een bedrijfscateringuitzendbureau, schoonmaakservices, hotel en een groothandel in voedsel. Tevens valt onder het moederbedrijf een constructie- en aannemingspoot, die zich bezighoud met infrastructuur en bouw van scholen, overheidsgebouwen en moskeen e.d. Bij deze laatste tak is Bonne gedetacheerd als operations manager en voor het eerst heeft hij toezicht op de bouw van een moskee. Dit wordt een moskee gefinancierd door een privé persoon. Dit gebeurt wel vaker door de allerrijksten in dit land, zij zijn trots op een moskee in hun geboorteplaats, waar hun naam op prijkt. Dan is er nog de hout- en staal fabriek en die maken alles wat je maar kunt bedenken ( bouwketen, stalen hekwerk, deuren, keukens, meubels, elektra en telecommunicatie benodigdheden enz.)
Het hotel waar wij de eerste nachten doorbrachten was ook van de familie Ruzaiky. Dus het zijn eigenlijk meerdere bedrijven onder de paraplu van een houdstermaatschappij. Bonne zijn collega’s zijn Omani’s en Indiërs. Engels is de voertaal op het bedrijf. Heel grappig is, dat de koffiejongen (hij brengt ook elke morgen de krant, je kunt wel stellen de belangrijkste man in het bedrijf) sprekend op Freddy Mercury lijkt en dat is voor Bonne als Queenfan natuurlijk een pluspunt.
De normale werktijden zijn van 8.00 tot 13.00 en 15.00 tot 18.00 uur. Maar om de drukte van het verkeer te vermijden vertrekt hij vaak om kwart voor 7.
Volgende week iets luchtigers, maar het zijn vooral de mannen die hier geïnteresseerd in zijn.

• 11 Mei 2012 - 12:42

Paul.:

"Mooi Man" daar in Oman.
    Mooi verhaal Hilly! Dit is ook mooi te weten hoe en wat het er daar aan toe gaat.
    Maar je luchtige stukjes zijn ook prima.
    Groeten van ons allen!

Moi

• 11 Mei 2012 - 12:43

Ria R:

Leuk hoor om eens een "zakelijk"verslag te lezen. Het lijkt me geen verkeerde werkomgeving en van een heel andere orde dan Bangladesh!
    Bonne veel succes met de moskee,maak er een plaatje van.

groetjes uit Zwolle

• 11 Mei 2012 - 13:07

Cilia:

Heb je al eens gevraagd of hij kan zingen!!!

• 12 Mei 2012 - 08:25

Monique:

Oei, wat moet die Bonne hard werken! En inderdaad, het broertje van Freddy :-). Wat doe jij eigenlijk als Bonne naar zijn werk is Hillie?
    Zie dat het bij jullie nu 32 graden is, hier moeten we het doen met een magere 14 graden.....
    groetjes, Monique

• 12 Mei 2012 - 12:15

Haydée:

Ook dit verslag kan je mooi verwoorden, en ik denk dat dit ook voor de vrouwen interessant is om te weten wat Bonne daar voor werk doet, hoop ook de foto te zien als de moskee klaar is, wat een leuke foto van jou en wat zijn de philipijnen klein in vergelijking met jou.
    Groetjes Haydée

• 15 Mei 2012 - 20:23

Sita:

Hoezo nog luchtiger???
    Heb nog 1 vraagje? Waar is Bonne zijn tulband??

I want to break freeeee!!!!

• 16 Mei 2012 - 06:47

Meinte En Corrie:

He Hilly,
    wer bedankt foar dyn moai ferslach, nijsgjirrich om te lêzen oer Bonne syn wurk en de minken wêre hij foar wurket.
    Dyn ferslagen fan wat jim bûten it wurk om dogge binne ek hiel noflik om te lêzen.
    wat ik mij wol ôffreegje, hoe sjocht in "gewoane dei"der foar dij út.
    Jim sjogge en dogge in hiel soad, mar wat dochsto as Bonne nei syn wurk is.
    De hertlike groetnisse,
    meinte en corrie

• 03 Juni 2012 - 11:54

Anja:

nou dit wordt dus mail nummero 3 die ik verstuur! leuk te horen wat Bonne daar allemaal uitspookt weer eens wat anders !!! zo kom je nog eens ergens!!!! liefs anja