“Liquer Licence” - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu “Liquer Licence” - Reisverslag uit Masqat, Oman van Hilly-Bonne Stienstra - WaarBenJij.nu

“Liquer Licence”

Door: Hilly en Bonne

Blijf op de hoogte en volg Hilly-Bonne

25 Mei 2012 | Oman, Masqat

Zoals jullie al weten, kun je in een Moslimland geen alcohol bij de supermarkt of slijterij kopen. Wil je iets alcoholisch drinken, dan heb je een aantal mogelijkheden. Bij de 5-sterren hotels kun je bij het eten een alcoholische versnapering kopen en vaak hebben deze hotels ook een bar (ze noemen het hier een club) en die gaan tot de late uurtjes door. Dan heb je de zogenaamde “taxibars” (velen worden hier gebracht en gehaald met de taxi) deze hebben een optreden van Indiase meisjes en mogen onder de noemer nachtclub ook alcohol verkopen en daar wordt gretig gebruik van gemaakt, het is er een echt mannengebeuren. Ook hier vraagt men, kom je van Holland, dan kennen ze voetbal en Heineken.
Nu kun je hier een alcohol paspoort aanvragen (liquer licence) en dan mag je per maand 10% van je maandsalaris aan drank kopen. Nu kan je zelf ook een limiet stellen, want je moet er wel voor betalen, ongeveer 6 euro per maand. Je kunt bijvoorbeeld zelf de keus maken, dat je tot 100 euro per maand drank koopt en dan krijg je een paspoort, dat net zo lang geldig is als jouw verblijfsvergunning. Het verkrijgen van deze vergunning is heel omslachtig, vele papieren (6 stuks) invullen, in Engels en Arabisch (dat heeft personeelzaken vertaald) en zelfs de baas van het bedrijf moet ondertekenen. Dan met die papieren naar een speciaal hiervoor bedoeld politiebureau, waar we natuurlijk na ons eerste bezoek, onverrichter zake weer terug moesten, omdat 1 bladzijde niet geheel in het Arabisch was vertaald. Maar de volgende dag is het dan toch nog geregeld. Hier in Muscat zijn ongeveer 5 winkels waar je met dit paspoort terecht kunt, maar van buiten zie je niets naar binnen (geen ramen), je moet het echt weten. Er is natuurlijk ook een levende handel in het niet gebruikte limiet per maand. Donderdag zijn we naar een feestje voor buitenlanders geweest, dat wordt geregeld georganiseerd door de expatvereniging in de pub van een hotel. We hebben daar kennis gemaakt met een Duitse uit Oldenburg en zij is hier in Oman interieurontwerpster, vooral voor kantoren. Er worden dus direct visitekaartjes uitgewisseld, want daar is een dergelijke avond ook een beetje voor bedoeld.
Proost vanuit Muscat.

• 25 Mei 2012 - 11:19

Annie Kuijpers:

Hoi hoi nou nou dat is ook wat zoveel moeite om aan een lekker biertje te komen,ik zou de appelcake daarbij maar niet op eten ha ha.Nu pinksterweekend wow en het is me toch prachtig weer,dus lekker genieten.
    volgende week onze jaarlijkse bbq bij de fam Greidanus,jammer dat jullie er niet kunnen zijn,we zullen jullie missen.Fijn weekend en de groeten uit een zonnig,warm Sneek.
    Henk en Annie

• 25 Mei 2012 - 13:22

Haydée:

Hallo Hill en Bonne, daar moet je een licentie hebben om drank te kopen, hier in nederland moet je tegenwoordig en pasje hebben om drugs te kopen, wat een gedoe daar om gewoon drank te kopen, maar je hebt je drank binnen, maar jou appeltaart lijkt me niet handig om dat te gaan eten.
    Hier hebben we prachtig weer en dat hebben ze ook voor dit pinksterweekend voorspeld.
    Veel plezier verder en groetjes

• 25 Mei 2012 - 15:45

Jannie:

Appelcake foto doet me denken aan mijn eerste boterkoek; Piet had er een hamer en beitel naast gelegd....

• 26 Mei 2012 - 10:41

Jeanette:

Wat jammer nou, dit was de uitgelezen kans om van de drank af te komen! en
    wat een gedoe allemaal, als je het paspoort eenmaal hebt heb je ook wel een lekkere neut verdient!

Hier ist pinksterweekend ,lekker warm weer dus ik neem er ook maar 1 (of misschien zelfs wel 2).

Proost, en groetjes

Jeanette

• 27 Mei 2012 - 09:54

Sita:

Haha het is dus niet alleen werk maar ook een soort van afkick resort?
    Hoe heb je dat met dat appelgeval gehad? Ben ik niet zo van jou gewend?
    Of heb je eerst die pilsje genomen en toen met aan het bakken geslagen?
    Wat zal het lekker geroken hebben bij jullie in huis.....!!! Hihi

Hier de Pinksterfeesten!!! Genieten!!! Terrasje,muziek,muntjes,braderie,terrasje,de diek,evenementenhal,het anker,het lokaal. Manman wat een drukte!! Hihi

Tuut uut zonnig Delfzijl

• 27 Mei 2012 - 18:12

Ruud Zechner:

Nou ik begrijp wel dat jullie dat papier gedoe allemaal over hebben hoor voor een heerlijke Heineken. En ze smaken zo lekker met die warme temperaturen.
    Wat betreft de Appeltaart nog even blijven oefenen. Groeten vanuit een warm, maar gekoeld door een Heineken uit de koelkast, Delfzijl.

• 31 Mei 2012 - 17:12

Sietie Minnema:

heb jullie foto.s even gezien.leuk is dat altijd .maar even over die appeltaart kun je mij het resept mailen?het lijkt me wel wat ben8juni jarig weer eens wat anders dan slagroom gebak.gr van uit friesland.het water komt hier nog van boven.wij wachten nog op die warme zon.kees/sietie minnema.zus van sieta.

• 14 Juli 2012 - 15:45

Iman Mustafa:

Bonne and my dad look like they are enjoying the food!